Free shipping & returns for orders within the EU

Binnenkort gaat de crowdfundingcampagne live.

Interesse in investeren?

Via onderstaand formulier kan je geheel vrijblijvend een eventueel te investeren bedrag invullen. Dit is niet bindend, slechts een indicatie voor het draagvlak van de campagne. Alvast ontzettend bedankt.


  Over het merk

  De introductie van Gentleberg

  Het inspirerende verhaal van Gentleberg begint in 2017. Toen ik, Matthijs Berg (27), op zoek was naar nette, geklede schoenen om te dragen onder mijn pak, kwam ik tot de ontdekking dat er geen goede vegan alternatieven beschikbaar waren. Na het afronden van mijn studie Small Business & Retail Management en met mijn Bachelor of Science op zak, ben ik gestart met het uitwerken van mijn businessplan; Nederlands eerste échte vegan herenschoenen merk. Ik nam het heft in eigen hand om zo het gat in de markt te dichten. Om mijn idee tot uitwerking te brengen, heb ik Hyphen United erbij betrokken, een footwear design- en development agency dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en ontwikkelen van schoenen.

  De collectie

  Het perfectioneren van één stijl

  Ik heb me gericht op het perfectioneren van één stijl – de Derby – waarvan ik weet dat die het beste past bij de gentleman van vandaag. Deze stijl is verkrijgbaar in twee modellen in drie verschillende kleuren waaruit je kunt kiezen. Of je nu een sollicitatiegesprek hebt, een eerste date of zelfs je eigen bruiloft; Gentleberg’s zijn ontworpen om bij elke gelegenheid te dragen. En bovendien vertel je elke dag een belangrijk verhaal als je ze draagt. Gewoon vanwege uw keuze voor een groener en diervriendelijk alternatief.

  Kenmerken en comfort

  Het perfecte vegan leer

  Als het gaat om nette, geklede schoenen denkt het grootste deel van de consumenten dat alleen het gebruik van echt leer staat voor kwaliteit, maar niets is minder waar. Na maanden van onderzoek heb ik het perfecte vegan leer gevonden voor onze schoenen. Het resultaat? Een premium vegan leren schoen, zonder concessies te doen aan kwaliteit en design.

  Vegan leer

  Zachte en ademende materialen

  Voor Gentleberg’s gebruiken we de hoogste kwaliteit, zachte, ademende en pvc-vrije microfibers die tevens waterbestendig zijn. Dit komt ten goede aan het milieu en het dierenwelzijn. Het fundament van Gentleberg.

  Het productieproces

  Met de hand gemaakt

  Gentleberg schoenen, in het kort; Gentleberg’s, zijn ontwikkeld voor de echte gentleman. De hele collectie is handgemaakt en ethisch geproduceerd in Portugal. Om ervoor te zorgen dat elk paar schoenen aan de hoge kwaliteitsnormen voldoet, ondergaan ze allemaal een inspectie alvorens ze uitgeleverd zullen worden. De eerste samples zijn af en nú is het tijd voor de grote stap!